Ressursbasert økonomi i praksis

Lag et nettverk av familie og venner som virkelig stiller opp for hverandre, også vips – så har du et pengeløst samfunn 😉

Ingen betaler vel familien for å få hjelp?
Ingen god mor eller far krever betaling av barna for å hjelpe, gi støtte, mat eller klær mm! Ingen krever vel heller penger for å hjelpe andre i familien? Eller krever penger av vennene  for å stille opp når det virkelig trengs? Gjennom livet har jeg fått all den hjelpen og støtte jeg trengte av familie og venner – og det helt gratis! Likeledes gir jeg min familie og venner all den støtten de trenger – HELT GRATIS!

Tenk smart
Ethvert individ, familie, nabolag, prosjekt, bedrift, kommune mm kan lett doble effekten av investert tid, energi, penger mm ved å bruke ressursbasert økonomi. Dette er noe vi som lever med en kronisk sykdom må lære oss kjapt om vi ikke skal slite oss helt ut (snakker av erfaring;-)

En kommune på vestlandet trengte folk til å hjelpe skoleungdom med lese- og skriveproblemer. De trengte også folk til å lese høyt for blinde/svaksynte eldre. Løsningen var enkel – OG GRATIS. De koblet sammen de to gruppene, og vips så hadde skoleungdommene verdens mest tolvmodige hjelpere for sin lesetrening, og de eldre fikk noen som kunne lese høyt for dem. I tillegg ble det bygget broer mellom generasjonene og begge gruppene følte de kunne bidra med noe og var nyttige for andre, ikke bare en belastning. OG HELT GRATIS.

Et stort internasjonalt konsern fant ut at de kunne doble overskuddet HELT GRATIS ved å øke gjenbruk av løsninger og materiell. Dette ved kun kreve at de ansatte skulle bruke 25% av arbeidstiden på å utveksle ideer/problemer/løsninger med sine kolleger. (Neida, de ansatte skulle ikke jobbe mer/lengre enn før 😉

Gjenbruk løsninger
Ved å gjenbruke løsninger, fant et stort nordisk konsern at de kunne kutte utviklingstiden til 1/4 og utviklingskostnaden 1/2 – derved tjene masse penger – HELT GRATIS. Dette ved kun at de ansatte utvekslet ideer/problemer/løsninger med sine kolleger. (De ansatte skulle bare jobbe smartere, ikke hardere 😉

— oOo —