Livsviktig aktivitet

Alle har vi ansvar for eget liv. Når jeg ble uføretrygdet, sa legene at jobben min nå ble å holde meg på beina. Klare meg selv, holde meg i form. Men viktigst av alt, holde motivasjonen og aktiviteten oppe. Trygden er bare småpenger i forhold til hva det vil koste samfunnet om jeg ble pleiepasient igjen. Men vi trenger hjelp om det skal gå bra.

Vi er bygget for aktivitet, men henfaller fort til tunge tanker og passivitet om vi isoleres. Dessverre er det bare slik vi er laget 😦 Pasifiseres folk, kommer skadene OG kostnadene eksploderer for samfunnet. Norge har ikke dødsstraff. Vi tar ikke livet av folk som blir pleiepasienter, men skal økonomien gå rundt MÅ vi holde folk i fysisk aktivitet. Spesielt viktig for arbeidsløse, uføre MEN ikke minst pensjonister – folk som er overlatt til seg selv.

I samfunnet er det blitt helt enten eller. Enten så jobber du 150%, ellers så får du ikke jobbe i det hele tatt (joda vet det er endel yrker hvor folk kun får småstillinger, men det er unntaket). Vi er ca 80.000 uføre i Norge i dag som er skjøvet ut av arbeidslivet. Folk som gjerne vil jobbe, men som ikke klarer full tid, og som derved ingen vil ansette.

Samtidig har vi masse oppgaver som ikke blir løst i nærmiljøet. Folk som ufrivillig blir stengt inne, isolert og passivisert fordi det er vinter og glatt ute.

Hva om noen av de arbeidsløse kunne fått småoppgaver i nabolaget? Måke snø for eldre som ikke orker gjøre det selv lenger. Måke og strø fortau? Gi en støttende hånd til og fra butikken? Hjelpe eldre med å få på seg brodder? Bli med på fottur sammen? Sørge for sosial kontakt i aktivitet sammen med naboer?? Jeg bare spør 😉

— oOo —

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s