Om Prune

Mann, 1958-modell. Tidligere elektro/elektronikk ingeniør og produktutvikler, nå samfunnsbygger med naturen som modell. Naturen har jo testet sine løsninger gjennom milliarder av år, så vi har mye å lære av den 😉

Gjenbruk og resirkulering har vært et bærende prinsipp for meg gjennom hele livet. I motsetning til mange andre som studerer tema, kommer mitt engasjement av en medfødt muskelsykdom som skaper livsfarlige situasjoner om jeg ikke forvalter mine ressurser smart.

Vi alle unike, og litt forskjellige med alle våre særegenheter. Hos meg er musklene ustabile og låser seg i kramper om de ikke holdes aktive. Dette gjør at jeg hele tiden må vite hva som virker, gjenbruke energi og bevegelse samt kompensere om noe låser seg. Dette kan sees på som en sterk funksjonshemning, men kan også være stor fordel siden det gir en unik trening og forståelse av kroppens motoriske oppbygging og funksjon.

Siden jeg lett kan miste balansen, må jeg også alltid være på vakt når jeg er sammen med andre. Livets harde skole har trent meg i å lese og forutsi andres bevegelser før jeg blir dyttet overende av andres tankeløshet.

Alt dette har gitt meg en god innsikt og forståelse i hvordan en kan få mest mulig ut av lite gjennom smart ressursforvaltning i praksis. Min utdanning og trening som elektroingeniør og produktutvikler, har i tillegg gitt meg god forståelse av ulike system samt samspillet menneske-maskin.

Gjennom mitt arbeid med avanserte hjelpemidler for sterkt funksjonshemmede, men også som pleiepasient, har jeg sett mange triste sider ved det norske helsevesen. Mang en gang har jeg tenkt at det må finnes bedre måter å leve livet på – for alle, uansett funksjonsnivå!

Siden begynnelsen av 2000-tallet har jeg derfor reist rundt i Europa og studert hvordan vi kan bygge bedre og smartere samfunn. Gjennom denne bloggen ønsker jeg å dele noen av mine tanker og observasjoner.

Lykkelig er den som lærer av andres feil 🙂

— oOo —

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s